دانلود پایان نامه با فرمت word : پروژه های پژوهشی و تحقیقاتی دانشگاه ها در مورد بررسی جایگاه تصویر ذهنی (برند) دانشگاه … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
۲-۳-۴-۹-۳-۱- دانشگاه آزاد اسلامی[۱۳۹]
دانشگاه آزاد اسلامی سامانهای دانشگاهی در داخل و خارج از ایران است و از بزرگترین مراکز آموزشی در ایران می باشد که کار خود را در ۱۰ مرداد ۱۳۶۱ آغاز کرد. در حال حاضردر سال ۱۳۹۴ این دانشگاه دارای ۳۹۷ واحد دانشگاهی در کشور می باشد ودارای ۳۴۰۰۰ نفر هیئت علمی، ۳۱۰۰۰ نفر کارمند،۱۷۰۰۰۰۰ نفر دانشجو و۱۴۰۰۰۰۰۰ متر مکعب فضای آموزشی می باشد.(مهرنیوز ،۱۳۹۴)
۲-۳-۴-۹-۳-۱-۱- تاریخچه و بنیانگذاری
دانشگاه آزاد ایران فعالیت خود را در دههٔ ۱۳۵۰ با مدیریت عبدالرحیم احمدی و معاونت شاهرخ مسکوب آغاز کرده بود و در سال ۱۳۵۵تعدادی از فارغ التحصیلان ممتاز کشور را با بورس تحصیلی به دانشگاههای ممتاز جهان اعزام کرد تا فعالیت خود را با کادری نخبه آغاز کند. پذیرش دانشجو در این دانشگاه در ۱۳۵۷ به طور محدود آغاز شد و فعالیت آن با درگرفتن انقلاب اسلامی و رویدادهای پس از آن و نهایتاً انقلاب فرهنگی به کلی متوقف شد. (نگاه،۱۳۸۹ : ۴) دو سال پس از انقلاب فرهنگی ایران در اردیبهشت ۱۳۶۱ به پیشنهاد هاشمی رفسنجانی و با حمایت روحالله خمینی دانشگاه آزاد اسلامی تأسیس شد. برخی از رجال سیاسی ارشد جمهوری اسلامی از جمله احمد خمینی و هاشمی رفسنجانی عضو هیئت امنای آن بودهاند.
هاشمی رفسنجانی بهعنوان رئیس شورای موقت دانشگاه و طی حکمی با سربرگ مجلس، عبدالله جاسبی را به ریاست موقت دانشگاه منصوب نمود. هیئت مؤسس دانشگاه شامل علی خامنهای (رئیس جمهور وقت)، اکبر هاشمی رفسنجانی(رئیس مجلس وقت)، میرحسین موسوی (نخست وزیر وقت)، احمد خمینی (فرزند و رئیس دفتر خمینی) و عبدالله جاسبی تشکیل جلسه داده و جاسبی را به ریاست دانشگاه منصوب کرد.
اولین واحد دانشگاهی، واحد تبریز بود که دکترکریم زارع آن را تاسیس کرد و در سالهای ۶۱ تا ۶۳ به عنوان نخستین رئیس واحد دانشگاه آزاد اسلامی، ریاست آن را به عهده داشت. اولین آزمون ورودی دانشگاه در اسفند ۶۱ با شرکت شصت ودو هزار داوطلب در شاهرود، اهواز، تبریز، تهران، رشت، زاهدان، کرمان، مشهد، ویزد برگزار شد. و حدود ۳ هزار نفر در رشتههای راه و ساختمان، برق، مکانیک، فیزیک، ریاضی، شیمی، صنایع فلزی، نساجی و حسابداری پذیرفته شدند. هاشمی رفسنجانی رئیس هیئت امنای این دانشگاه، آنرا از افتخارات و تجربههای موفق پس از انقلاب میداند. (رفسنجانی،۱۳۸۷ : ۲۵)
۲-۳-۴-۹-۳-۱-۲- وضعیت کنونی
مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی توسط ریاست عالیه آن انجام میشود. ریاست عالیه دانشگاه آزاد اسلامی توسط هیئت امناء تعیین میگردد. دانشگاه آزاد اسلامی همانند دیگر مؤسسات آموزشی در ایران، زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی فعالیت میکند. نوع مدرک اعطایی به فارغالتحصیلان این دانشگاه، به صورت مستقل و از طرف دانشگاه آزاد اسلامی اعطا میگردد (با قید محل تحصیل).
ریاست این دانشگاه از اسفند ۱۳۹۰ پس از کش و قوسهای طولانی از طرف شورای عالی انقلاب فرهنگی به فرهاد دانشجو داده شد. اکبر هاشمی رئیس هیئت امنای دانشگاه آزاد از امضای حکم فرهاد دانشجو امتناع ورزید و بنا به قانون به رئیس جمهور واگذار شد و ریاست جمهوری امضای حکم را به وزیر علوم تفویض کرد، وزیر علوم حکم ریاست دانشگاه آزاد را امضاء کرد. فرهاد دانشجو تا ۲۷ شهریور ۱۳۹۲ رئیس دانشگاه آزاد بود و در این تاریخ با رأی اکثریت اعضای هیئت امنای دانشگاه، حمید میرزاده، جایگزین وی گردید و ریاست دانشگاه آزاد اسلامی را برعهده گرفت.
۲-۳-۴-۹-۳-۱-۳- آمارهای کلی
تاکنون ۲٬۴۰۰٬۰۰۰ نفر از این دانشگاه فارغالتحصیل شده و ۱٬۳۵۰٬۰۰۰ دانشجو در آن مشغول تحصیل هستند و حدود ۳۴٬۰۰۰ عضو هیئت علمی و ۳۱٬۰۰۰ نفر پرسنل در آن مشغول به کار هستند. این افراد در ۳۵۷ واحد و مرکز دانشگاهی و در فضایی حدود ۱۴٬۰۰۰٬۰۰۰ متر مربع فضای آموزشی و رفاهی مشغول به تحصیل یا کار هستند. دانشگاه همچنین دارای ۶۰۰ مدرسه با حدود ۶۰٬۰۰۰ دانش آموز است در حال حاضر ۱۰ مجتمع بیمارستانی این دانشگاه در حال فعالیت هستند و ۱۰ مجتمع بیمارستانی دیگر نیز به زودی به این مجموعه اضافه خواهند شد. این دانشگاه عهده دار ۶۰ درصد بار آموزش عالی در حوزههای مختلف و بیش از ۴۰ درصد بار آموزش پزشکی کشور است. حوزه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی دارای ۸۶ واحد دانشگاهی، هزار و ۸۰۶ عضو هیئت علمی، ۶۱ هزار دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی، ۵۱ رشته دانشگاهی، هزار و ۵۰۰ تخت بیمارستانی در ۱۰ بیمارستان کشور و ۱۳ مجله علوم پزشکی است. (وبگاه دانشگاه آزاد اسلامی،۱۳۹۴)
این دانشگاه بر پایه رنکینگ بینالمللی URAP[140] با رتبه ۲۲۶ در دنیا و رتبه ۲ در ایران بعد از دانشگاه تهران، از معتبرترین دانشگاهها در ایران محسوب میشود. این نظام رتبهبندی بر اساس میزان تولیدات علمی کار میکند و دانشگاه آزاد به صورت یک مجموعه واحد (نه یکایک واحدها به صورت جداگانه) در آن شرکت نموده است.
بر طبق آخرین آمار در اردیبهشت ماه ۱۳۹۴ تعداد دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی به ۱۷۰۰۰۰۰ نفر رسیده است که از این میزان نزدیک به ۴۵۰۰۰۰ نفر در مقطع کارشناسی ارشد تحصیل می کنند. (مهرنیوز،۱۳۹۴)
همچنین بر طبق آخرین آمار، تعداد اعضای هیئت علمی تا پایان سال تحصیلی ۹۳-۹۲ به شرح زیر است: (مهرنیوز،۱۳۹۳)
جدول ۲-۳ : آمار تعداد اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی
استاد
دانشیار
استادیار
مربی
مربی آموزشیار
جمع
۲۴۵۰
۳۹۵۰
۱۱۴۲۰
۱۹۹۷۱
۱۰۸۰
۳۸۸۷۱
۲-۳-۴-۹-۳-۱-۴- رتبه علمی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جایگاه دانشگاه آزاد در رتبه بندی سایمگو[۱۴۱] سال ۲۰۱۴ در جهان و همچنین پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC[142]) در میان ۱۰۲ دانشگاه ایرانی در سه حوزه پژوهش، نوآوری و وب سایت ؛بین بیش از ۵ هزار مؤسسه تحقیقاتی و دانشگاهی در صدر می باشد. (مهرنیوز،۱۳۹۳)
لازم است ذکر شود سایماگو نظامی است که دانشگاهها و موسسات تحقیقاتی جهان را بر اساس عملکرد پژوهشی در قالب مقالاتی که در نشریات معتبر بینالمللی چاپ میشود (مدارک منتشر شده در نشریات علمی نمایه شده در پایگاه اسکوپوس[۱۴۳]) ارزیابی و رتبه بندی میکند.
۲-۳-۴-۹-۳-۱-۵- واحدهای جامع
درجه جامع در دانشگاه آزاد اسلامی بالاترین رتبهای است که به واحدهای پیشرو از طرف سازمان مرکزی داده میشود. در حال حاضر ۴۶ واحد از حدود ۴۵۰ واحد و مرکز دانشگاه آزاد اسلامی حائز این درجه هستند که عبارتند از: اردبیل،ارومیه، اهواز، ایلام، بجنورد، بروجرد، بندرعباس، بوشهر، بیرجند، چالوس، خرم آباد، دامغان، رشت، رودهن، زاهدان، زنجان، ساری، ساوه، سمنان، سنندج، شاهرود، شوشتر، شهر قدس، شهرکرد، قم، قائمشهر، کرمان، کرمانشاه، گرگان، نیشابور، ورامین، همدان، یاسوج، یزد، اراک، تبریز، خوراسگان، شیراز، قزوین، کرج، مشهد، نجف آباد، تهران پزشکی، تهران شمال، تهران جنوب، تهران مرکزی و تهران علوم و تحقیقات
۲-۳-۴-۹-۳-۱-۶- دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد[۱۴۴] (مورد مطالعه تحقیق)
دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد یکی از بزرگترین واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی است که در شهر نجفآباد استان اصفهان قرار دارد. این دانشگاه در سال ۱۳۶۴ در شهر نجف آباد اصفهان تاسیس گردید ودر حال حاضر ریاست این دانشگاه به عهده سید محمد امیری می باشد. دانشگاه دارای ۵۱۰ هیئت علمی، ۴۱۰ کارمند، ۲۶۳۰۰ دانشجو و۸۱۰۰۰ فارغ التحصیل می باشد.
در دی ماه ۱۳۶۴، اولین ابلاغ رسمی به نام دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد به صورت رسمی ثبت گردید. (وبگاه دانشگاه آزاد واحد نجف آباد)
زیرساختهای آموزشی
در این دانشگاه از نظر فضا و زیر ساختهای آموزشی، مساحت کل زمین تحت مالکیت دانشگاه در حدود ۱۲۷۷ هکتار است و در این پهنه، ساختمان های آموزشی، اداری، خدماتی، فرهنگی، ورزشی و تفریحی قرار گرفتهاند. مجموع فضاهای ساختهشده در دانشگاه، بالغ بر ۲۹۸۹۱۷ متر مربع میباشد.
ویژگیهای دانشگاه
دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد در حال حاضر میزبان حدود ۳۰ هزار دانشجو در ۱۸۵ رشته تحصیلی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ناپیوسته، کارشناسی ارشد، دکترای حرفهای و دکترای تخصصی است. دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد دارای درجهبندی نوع جامع و امتیاز کلی ۴۱۵۰ است و براساس آخرین تاییدیه و تصویبنامه سازمان مرکزی سازمان آموزشی دانشگاه مشتمل بر یازده دانشکده: علوم انسانی، حقوق و معارف اسلامی، فنی و مهندسی، علوم پزشکی، عمران، برق، کامپیوتر، پرستاری و مامائی، هنر و معماری، مواد و فیزیک هستهای است و چند دانشکده جدید درحال ساخت دارد. این دانشکدهها زیر نظر هیات رئیسه دانشگاه، عهدهدار ارائه خدمات و انجام اُمور آموزشی، پژوهشی به دانشجویان هستند.
۲-۳-۴-۱۰- تاریخچه رتبه بندی وآشنایی با دانشگاه های برتر دنیا
به عبارتی ایده اولیه رتبه بندی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی جهان توسط دانشگاه شانگهای جیاتانگ[۱۴۵] در سال ۱۹۹۸ پایه گذاری گردید. طرح این ایده در پاسخ به دغدغه رئیس جمهور وقت چین بود که تأکید داشت تعدادی از دانشگاههای چین بایستی در سطح بینالمللی فعال باشند و در شمار دانشگاههای برتر جهان محسوب شوند. بنابراین در راستای دستیابی به هدف فوق، سیاست گذاران چینی تصمیم گرفتند ابتدا مدلی برای رتبه بندی دانشگاههای جهان طراحی نمایند و سپس با بهره گیری از نتایج آن؛ نخست جایگاه دانشگاههای چین در مقایسه با سایر دانشگاههای جهان مشخص شود، دوم نقاط قوت و ضعف دانشگاههای چین براساس نتایج حاصل شناسایی شود و در نهایت برای بهبود وضعیت و ارتقاء جایگاه دانشگاههای چین در رتبه بندی جهانی اقدامهای لازم تدوین گردد. از این رو طی پروژهای به دانشگاه شانگهای جیاتانگ مأموریت داده شد دانشگاههای جهان را رتبه بندی کند و جایگاه دانشگاههای چینی را در سطح جهانی مشخص نماید. در واقع هدف این رتبه بندی اندازه گیری فاصله و شکاف دانشگاههای چین و دانشگاههای برتر دنیا و همچنین برنامه ریزی در جهت کاهش فاصله و بهبود کیفیت دانشگاههای چینی و ارتقاء جایگاه آنها در سطح بینالمللی بود.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
بنابراین سرانجام نتایج رتبه بندی دانشگاههای جهان توسط نظام رتبه بندی دانشگاه شانگهای که به رتبه بندی علمی دانشگاههای جهان شهرت یافت، برای اولین بار در سال ۲۰۰۳، در سطح بینالمللی منتشر گردید و از آن سال به بعد به طور سالانه به روز میشود.
نظام رتبه بندی علمی دانشگاههای جهان بر مبنای این فرض که نمیتوان همه دانشگاههای جهان را با هم مقایسه کرد، تمرکز و جامعه هدف خود را بر دانشگاههای تحقیقاتی برتر دنیا قرار داده است. به طور کلی دانشگاههای که دارای جایزه نوبل، پژوهشگران دارای استناد بالا یا مقالههای منتشر شده در مجله های نیچر[۱۴۶] و ساینس[۱۴۷] هستند در این رتبه بندی مورد بررسی قرار میگیرند. علاوه بر این دانشگاههایی که دارای تعداد زیادی مقالههای نمایه شده در نمایه گسترده استنادی علوم و نمایه استنادی علوم اجتماعی هستند نیز توسط این نظام رتبه بندی، مورد ارزیابی قرار میگیرند. بنابراین از بین دانشگاه های فعال جهان حدود ۱۰۰۰ دانشگاه در این رتبه بندی بررسی میشوند و در نهایت در جدول رتبه بندی لیست ۵۰۰ دانشگاه برتر دنیا منتشر میشود.
۲-۳-۴-۱۰-۱- معیارها[۱۴۸] و شاخصهای[۱۴۹] مورد استفاده در نظام رتبه بندی شانگهای
نظام رتبه بندی دانشگاه شانگهای به منظور انجام ارزیابی دقیق تر از عملکرد دانشگاه و ارائه رتبه بندی جامع از جایگاه دانشگاه در سطح جهانی، ۴ معیار کیفیت آموزش، کیفیت اعضاء هیئت علمی، خروجیهای پژوهش و سرانه عملکرد دانشگاه را برای بررسی عملکرد دانشگاه تعریف کرده است. به عبارت دیگر در این نظام، دانشگاهها براساس میزان موفقیت در هر یک از معیارهای چهارگانه رتبه بندی میگردند، با توجه به اینکه معیارهای چهارگانه فوق کلی هستند و قابلیت اندازه گیری کمتری دارند از این رو نظام رتبه بندی شانگهای برای هر یک از معیارهای فوق چند شاخص ارائه کرده است. (رنکینگ شانگهای،۲۰۱۴)
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1401-04-13] [ 03:15:00 ب.ظ ]
|