منابع کارشناسی ارشد با موضوع اولویتبندی تاثیر ابزارهای تبلیغات … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
در این پژوهش از دستهبندی ذکر شدهی اخیر استفاده شدهاست. این دستهبندی هم نسبتا جامع است و هم این که از آن جایی که جامعهی ما یا افراد مورد آزمون در این تحقیق، گردشگران میباشند، بنابراین باید یک دستهبندی انتخاب شود که تخصصی نبوده و آنها بتوانند انواع تبلیغات اینترنتی را تشخیص داده و میان آنها تمایز قایل شوند. در صورتی که سایر دسته بندیها بسیار تخصصی بوده و گردشگران یا کاربران اینترنتی نمیتوانند درک درستی از آنها را به سادگی به دست آورند. در زیر به معرفی مختصر آنها میپردازیم.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۲-۲-۶-۲-۱- بنرهای[۸۱] تبلیغاتی
تبلیغی آنی به شکل تصویری گرافیکی که معمولا در بالا یا پایین صفحهی وب، در حاشیه، یا فضای دیگری که مختص تبلیغات است، به نمایش در میآید. (Kameya & Zmija, 2002)
البته موسسه تبلیغات تعاملی[۸۲] آمریکا، بنرها را به صورت ساده تری تعریف میکند: تصویر تبلیغاتی گرافیکی نمایش داده شده روی صفحهی وب.
۲-۲-۶-۲-۲- پنجرههای پاپاوت[۸۳] (پاپآپها[۸۴])
واژههای «درونشبکهای[۸۵]» و «پاپآپ» در مقالات و کتابهای بازرگانی اغلب به جای یکدیگر به کار میروند. درونشبکهایها، تبلیغاتی معمولا تمام صفحهای هستند که تماما بین دو صفحهی محتوای وب به نمایش در میآیند. پاپآپها، از طرف دیگر، در پنجرهای مجزا بر روی محتوایی که از قبل روی صفحه نمایش کاربر است، به نمایش در میآید. (Rodgers & Thorson, 2000)
همانطوری که قبلا نیز ذکر شد، پاپآپها خود به دو دسته پاپآپ و پاپآندر[۸۶] تقسیم میشوند که پاپآپ بر روی صفحه وب باز میشود، در صورتی که پاپآندر در زیر صفحه وب باز میشوند.
۲-۲-۶-۲-۳- تبلیغات متنی[۸۷]
تبلیغاتی که معمولا در فعالیتهای جستجوی پولی[۸۸] (نوعی از تبلیغات جستجو که به ازای نمایش تبلیغات در وبسایت تبلیغکننده، باید پول پرداخت شود) که شامل هایپرلینکی[۸۹] به صفحه اصلی موردی که تبلیغ شده، میباشد. (riseinteractive.com)
به بیان ساده تر، تبلیغات متنی، تبلیغاتی هستند که از هایپر لینکها استفاده میکنند. (Muntjack.com)
۲-۲-۶-۲-۴- تبلیغات ویدئویی[۹۰]
تبلیغی که در آن، پیام تبلیغاتی از طریق ویدئو رسانده میشود. (Videobloom.com)
همچنین تبلیغات تجاری ویدئویی با پهنای بند بالا[۹۱] را این چنین تعریف میکنند: تبلیغاتی نظیر تبلیغات تلویزیونی که ممکن است در قالب تبلیغات ویدئویی درون صفحه[۹۲] یا قبل، در حین، و یا بعد از محتوای گوناگونی در محیط پخش برنامههای ویدئویی[۹۳] ظاهر شود و شامل محتوای ویدئوی جاری[۹۴]، پویا نمایی[۹۵]، بازی[۹۶]، و ویدئوی موسیقی[۹۷] میشود اما به آنها محدود نیست. تبلیغات تجاری ویدئوی پهن باند ممکن است به صورت زنده[۹۸]، آرشیوی[۹۹] و محتوای جاری[۱۰۰] قابل دانلود ظاهر شود. (IAB, 2004)
۲-۲-۶-۲-۵- تبلیغات ایمیل[۱۰۱]
بنرهای تبلیغاتی، لینکها[۱۰۲] یا حامی گریهای[۱۰۳] تبلیغکننده که به شکل خبرنامههای ایمیل[۱۰۴]، فعالیتهای بازاریابی ایمیل[۱۰۵] و سایر ارتباطات ایمیل تجاری[۱۰۶] ظاهر میشوند و شامل تمام انواع پستهای الکترونیک (مثل متن ساده[۱۰۷] یا با قابلیت [۱۰۸]HTML) میشود. (IAB, 2004)
۲-۲-۷- ارزیابی تبلیغ
یکی از مهمترین گامها در هر برنامه تبلیغاتی، ارزیابی آثار تبلیغات است که متاسفانه در ایران کمتر به آن توجه میشود. اندازهگیری آثار گوناگون تبلیغات اگر چه دشوار است اما نتایج آن برای برنامه ریزی، اصلاح و تعدیل فعالیتهای تبلیغاتی سازمانها بسیار مفید خواهد بود. با بررسی آثار تبلیغات و ارتباط آن با اهداف سازمانها میتوان تغییراتی در بودجه تبلیغاتی، شکل و محتوای پیامها و نوع رسانهها و کانالهای ارتباطی و حتی زمان و شرایط اجرای تبلیغ به عمل آورد تا تبلیغات مفیدتر و موثرتر از گذشته صورت گیرد.
آثار هر تبلیغ بسیار متنوع و متفاوت است و به همین دلیل جداسازی هر یک از آنها و حتی آثار تبلیغ در یک دوره زمانی، نیازمند روشها و تکنیکهای علمی و مناسب میباشد.
تبلیغ باعث تغییراتی در دانش، نگرش و رفتار مخاطبین میشود و هدف نهایی هر تبلیغ بازار افزایی یا ازایش سهم بازار و فروش است و آگاه سازی، ترغیب و تشویق، یادآوری، تحکیم روابط و تسریع و ترویج مبادلات از جمله وظایف تبلیغات است و ارزیابی آثار تبلیغ در هر یک از این موارد برای سازمانهایی که تبلیغ را لازمه تداوم حیات و رشد و توسعه میدانند یک ضرورت است.
تحقیقات بازاریابی وسیلهای بسیار مهم برای گردآوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات گوناگون در سه مرحله قبل از آغاز تبلیغ، هنگام اجرا و بعد از انجام تبلیغ است که چنانچه به درستی مورد استفاده قرار گیرد، نقش ارزندهای در کنترل تبلیغ خواهد داشت. (محمدیان، ۱۳۸۸)
به دلیل ابهامات و نگرانیهایی که در مورد انواع روشها و رویههای آزمایشی و اندازهگیری آثار تبلیغات وجود دارد، انجام تحقیقات در حوزه ارزیابی اثربخشی تبلیغات چندان ساده نیست. به همین دلیل در سال ۱۹۸۲، بیست و یکی از بزرگترین کارگزاران تبلیغاتی امریکا اصولی را به عنوان راهنمای ارزیابی تبلیغات پذیرفتهاند که پی. ای. سی. تی.[۱۰۹] نامیده میشود. این اصول متدلوژی و چگونگی ارزیابیها را مشخص میسازد. ۸۹ در زیر، این اصول به عنوان یک اندازهگیری صحیح آمده است:
بتواند موارد مرتبط با اهداف تبلیغات را اندازه بگیرد.
بتواند آزمونهای مختلف را با هم تلفیق نماید.
در بردارنده اندازهگیری چند جانبه باشد.
به شکل یک مدل فرایند ارتباطات بوده و پاسخ مصرفکنندگان را بدهد.
نشان دهد که آیا شیوههای تبلیغاتی را میتوان بیش از یک بار استفاده کرد.
بتواند تاثیر عوامل نامساعد در فرایند آزمون را بکاهد.
بتواند کنترلهایی را برای انحراف از محتوای اصلی اعمال کند.
در بردارنده مفروضات اصلی نمونه آماری مورد نظر باشد.
قابلیت اعتماد (روایی[۱۱۰]) و قابلیت اتکا (پایایی[۱۱۱]) داشته باشد. (منصوریمؤید، ۱۳۸۳)
۲-۲-۸- روشهای ارزیابی اثربخشی تبلیغات بازرگانی
ارزیابی تبلیغات، خود شامل ارزیابی و اندازهگیری تاثیر تبلیغ روی فروش و تاثیر فرایند ارتباطات میباشد. در واقع یک برنامه تبلیغاتی صحیح باید مرتبا آثار ارتباطی[۱۱۲] و نتایج فروش[۱۱۳] تبلیغات انجامشده را مورد ارزیابی قرار دهد.
۲-۲-۸-۱- آثار تبلیغ بر فروش
تعیین و تشخیص آثار تبلیغ بر فروش بسیار دشوار است زیرا عوامل بسیاری بر فروش اثر میگذارند. هیچ گاه نباید فقط با مقایسه میزان فروش قبل از تبلیغ و بعد از آن نتیجه گرفت که تفاوت میزان فروش به دلیل تبلیغ بوده است. تغییر میزان فروش ممکن است ناشی از عواملی مانند وضعیت رقبا، شدت نیاز خریداران، شرایط قیمتها، نحوه توزیع، شرایط اقتصادی جامعه، بازاریابی و یا حتی تبلیغات گذشته باشد.
۲-۲-۸-۱-۱- روش رابطه پیشین فروش- تبلیغ
اغلب شرکتها اطلاعاتی درباره فروش و هزینههای تبلیغاتی خود در دورههای گذشته دارند. با مطالعه و یافتن رابطهای بین تغییر در میزان فروش و نیز تغییر در هزینههای تبلیغاتی پیشین میتوان آثار تبلیغ را در ایام گذشته به دست آورد. در این روش با بهره گرفتن از تکنیکهای آماری، سهم و نقش تبلیغات فروش تخمین زده میشود.
مدیران تبلیغاتی میدانند که فروش دوره جاری حاصل تبلیغات دوره جاری، به علاوه آثار انتقالی تبلیغات دورههای گذشته است. برای جداسازی آثار انتقالی تبلیغات گذشته میتوان از مدلهای آماری پیشرفته استفاده کرد.
۲-۲-۸-۱-۲- روش مطالعات تجربی (نتایج فروش)
برای شناخت درست علت و معلول آثار تبلیغ بر روی فروش میتوان از روشهای تجربی استفاده کرد. در بعضی از روشهای تجربی دو گروه از شهرها انتخاب میشوند، شهرهای آزمایش و شهرهای کنترل. شهرها باید از لحاظ جمعیت و ترکیب آن و ویژگیهای بازار یا صنعت مشابهتهایی داشته و نسبتا از هم دور باشند. معمولا برای هر یک از گروهها دو تا سه شهر انتخاب میشوند. معمولا فروش محصول در هر یک از شهرهای آزمایش و کنترل را به مدت دو ماه رسیدگی و محاسبه میکنند و سپس تبلیغات به مدت حداقل دو ماه در شهرهای آزمایش اجرا میشود و بعد از این مدت مجددا میزان فروش محصول در همه شهرها را محاسبه کرده و نتایج حاصله را با فروشهای قبل از اجرای تبلیغ مقایسه میکنند. اگر فروش در شهرهای آزمایش پس از اجرای تبلیغ نسبت به فروش شهرها در دوره قبل افزایش یافته باشد میتوان نتیجه گرفت که این افزایش فروش حاصل تبلیغات انجام شدهاست. (محمدیان، ۱۳۸۸)
هیچ گاه نباید عجولانه و بدون بررسی و تنها بر اساس ارقام و آمار به دست آمده در مورد آثار تبلیغ بر فروش نتیجه گرفت. به عنوان مثال چنانچه شهرهای انتخابشده از لحاظ مقایسه دارای مشابهتهای زیادی باشند گاهی طبیعی است که حتی بدون تبلیغات، میزان فروش در همه شهرها افزایش یابد. در این صورت برای دست یافتن به نتایج واقعی درباره میزان افزایش کل فروش در شهرهای آزمایش بهتر است درصد افزایش فروش در شهرهای کنترل کنار گذاشته شود تا آثار خالص افزایش فروش ناشی از تبلیغ در شهرهای آزمایش مشخص گردد. (منصوریمؤید، ۱۳۸۳)
۲-۲-۸-۲- اندازهگیری آثار ارتباطی
با اندازهگیری آثار ارتباطی میتوان دریافت که آیا با آگهی تبلیغاتی به خوبی ارتباط برقرار شدهاست یا خیر.
آزمونهای ارزیابی آثار ارتباطی تبلیغات به دو دسته تقسیم میشود: پیش آزمونها[۱۱۴] و پس آزمونها[۱۱۵].
۲-۲-۸-۲-۱- آزمایشهای قبل از اجرای تبلیغ
هدف از این آزمایشها تعیین آثار احتمالی هر یک از گزینههای تبلیغاتی است. این آزمایشها معمولا قبل از این که تبلیغ در سطحی گسترده و از طریق رادیو، تلویزیون و مطبوعات به اجرا درآید و مبالغ زیادی صرف شود صورت میگیرد. بسیاری از مدیران تبلیغات معتقدند که این گونه آزمایشها بسیار ضروری هستند زیرا میتوانند ریسک تصمیم گیریهای نادرست را به مقدار زیاد کاهش دهند.
با انجام این آزمایشها میتوان بهترین گزینه تبلیغاتی را انتخاب کرد. گاهی تفاوت گزینهها ممکن است در عناوین نوشتهها و یا اشکال و تصاویر باشد. (منصوریمؤید، ۱۳۸۳)
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1401-04-13] [ 03:04:00 ب.ظ ]
|