F ماتریسی است که عناصر غیرقطری آن هرجا که معیار i اهمیت نسبی بیشتری از معیار j داشته باشد، به جای عدد یک، (aij) درنظر گرفته می شوند. به علت وجود مقادیر مثبت و منفی در ماتریس D، به هنگام محاسبه دترمینان، ممکن است تعدادی از عبارات موجود در فرمول ،D ماتریس دترمینان بعد از انجام محاسبات صفر شده، بدین ترتیب تعدادی از داده های روابط موجود از دست بروند. از این رو، به جای محاسبه دترمینان، مقدار ثابت ماتریس محاسبه می شود که طبق گام بعد همه علامت های ماتریس مثبت درنظر گرفته می شوند (فیضل و همکاران،۲۰۰۷).
گام پنجم) نمایش ماتریس متغیر نهایی (VPM)[215]
ماتریسی که در مرحله قبل تعریف شد، روابط تمام عناصر را شامل نمی شود . به این منظور ماتریس متغیر نهایی که با T=[E+F] نشان می دهیم را به دست می آوریم. این ماتریس روابط کامل میان تمام عناصر را دارا می باشد . در این پژوهش به جای دترمینان ماتریس از مقدار ثابت استفاده می کنیم؛ زیرا نتایج بهتری ارائه می کند و با بهره گرفتن از مقدار ثابت، هیچ عددی با علامت منفی در محاسبات درنظر گرفته نمی شود. لذا هیچ داده ای در حین محاسبه از دست نمی رود(فیضل و همکاران،۲۰۰۷).
گام ششم) نمایش تابع مقدار ثابت و تعیین مقدار عددی
کمی سازی عناصر قطر (Ai) و عناصر غیرقطری (aij) برای به دست آوردن مقدار عددی تابع مقدار ثابت لازم است. مقادیر عناصر قطری از طریق به دست آوردن مقدار عددی ثابت ماتریس در سطح زیرسیستم ها به دست می آیند، اما مقادیر عناصر غیرقطری که نشان دهنده تأثیر بین متغیرها در سطح سیستم یا زیرسیستم هستند را نمی توان به صورت مستقیم محاسبه کرد. بدین منظور برای اجتناب از پیچیدگی از مقادیر عناصر قطری و غیر قطری استفاده می کنیم. تابع ثابت ماتریس در حالت کلی به صورت رابطه (۸-۳) نوشته می شود. مقدار ثابت ماتریس از (M+1) گروه تشکیل شده است و این گروه ها، اندازه هر شاخص و چگونگی تعاملات بین شاخص ها را دربر می گیرند. گروه اول نشان دهنده مقدار M شاخص است. گروه دوم در این معادله وجود ندارد؛ زیرا در ماتریس جهت دار ارتباط هر گره با خودش درنظر گرفته نمی شود. گروه سوم ، اثرات دو شاخص را همراه با (M-2) شاخص نشان می دهد. در گروه چهارم، مجموعه ای از سه تعامل بین شاخص ها و (M-3) ارائه می شود. گروه پنجم، دو زیرگروه را شامل می شود. در اولین زیر گروه، مجموعه ای از دو تعامل و (M-4) شاخص درنظر گرفته می شود. در زیر گروه دوم، چهار تعامل و (M-4) شاخص ارائه شده است. سایر گروه های ثابت ماتریس نیز به همین ترتیب درنظر گرفته می شوند ( فیضل و همکاران، ۲۰۰۷).برای محاسبه مقدار ثابت ماتریس از زبان برنامه نویسی Net beansاستفاده می کنیم.

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

رابطه ۸-۳)
جهت انتخاب خبرگان برای سنجش وضعیت موجود در مرحله سوم تحقیق (پرسشنامه GTMA)، با مراجعه به واحد های مرتبط، خبرگان مورد نظر انتخاب و از طریق مصاحبه ی ساختمند و توزیع پرسشنامه، اطلاعات این مرحله از تحقیق جمع آوری گردید. خبرگان مرحله ارزیابی پایداری شامل مدیران واحد منابع انسانی، مدیران تولید، مدیران کیفیت، کارکنان بخش های مختلف، مدیران خرید و نمایندگان مدیریت در چهار شرکت فرآورده های لبنی کاله، دوشه، صالح و گلا می باشد. در مجموع ۳۵ خبره در تکمیل پرسشنامه مراحل مختلف تحقیق حاضر همکاری نمودند که در ادامه مشخصات جمعیت شناختی آنان آمده است.
۳-۳-۴-۳- مطالعه توصیفی جامعه مورد مطالعه با توجه به جنسیت
جدول ۶-۳- توزیع فراوانی مربوط به جنسیت پاسخ دهندگان

جنسیت

فراوانی (نفر)

درصد فراوانی

مرد

۲۹

۸۲٫۸۶%

زن

۶

۱۷٫۱۴%

کل

۳۵

۱۰۰%

نمودار ۲-۳- توزیع فراوانی جامعه مورد مطالعه از نظر جنسیت
۴-۳-۴-۳-مطالعه توصیفی جامعه مورد مطالعه با توجه به تحصیلات
جدول ۷-۳- توزیع فراوانی سطوح تحصیلات پاسخ دهندگان

تحصیلات

فراوانی(نفر)

درصد فراوانی

کارشناسی

۱۴

۴۰%

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...