۲-۱۹) پیشینه
پیشینه داخلی
عوامل موثر بر واکنش‌های رفتاری بازدیدکنندگان از مقصدهای گردشگری
نتایج تحقیقی که عظیم زارعی، فاطمه قربانی و مینو پدرام‌نیا تحت عنوان «عوامل موثر بر واکنش‌های رفتاری بازدیدکنندگان از مقصدهای گردشگری» انجام دادند نشان داد ویژگی‌های مقصد گردشگری بر کیفیت درک شده گردشگران تأثیر مثبت می‌گذارد. در این تحقیق کیفیت درک شده مبنای رضایت یا عدم رضایت خاطر گردشگران می‌باشد. همچنین این تحقیق نشان داد که کیفیت ادراک شده به شکل‌گیری ارزش نزد مشتری منجر می‌شود. گردشگران بر اساس ارزش درک کرده و رضایت به دست آمده واکنش رفتاری خویش را نشان می‌دهند. در این تحقیق تأثیر مستقیم و مثبت کیفیت درک شده گردشگران در واکنش رفتاری آنان رد شد که در نقطه‌ی مقابل به منزله‌ی تأیید تأثیر غیرمسقیم است. این امر بیانگر آن است که رضایت و ارزش درک شده متغیرهای میانجی بین کیفیت درک شده و واکنش رفتاری گردشگران هستند (زارعی و همکاران، ۱۳۹۱).
عوامل مؤثر بر رضایت و وفاداری گردشگران در استان اردبیل (مطالعه موردی منطقه گردشگری سرعین)
این تحقیق که توسط حبیب ابراهیم‌پور، میرعلی سید نقوی و نورمحمد یعقوبی در سال ۱۳۹۰ در فصلنامه مطالعات گردشگری به چاپ رسیده است، برای دستیابی به راهکارهای توسعه گردشگری، به بررسی دو عامل رضایت و وفاداری گردشگران در منطقه گردشگری سرعین پرداخته است. نتایج یافته‌های تحقیق نشان داد که بین عوامل سازمانی و محیطی با رضایت گردشگران و همین طور بین این عوامل و رضایت گردشگران با وفاداری رابطه مثبت و معنی‌داری وجود دارد. در نتیجه عوامل سازمانی و محیطی موجب افزایش رضایت گردشگران و به تبع آن افزایش وفاداری آنها، به معنی بازگشت گردشگران و معرفی منطقه از سوی آنها می‌شود. در نتیجه بهبود عوامل محیطی و سازمانی برای توسعه گردشگری پیشنهاد گردید (ابراهیم‌پور و همکاران،۱۳۹۰).

( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

تحلیل رابطه بین ارزش درک شده، کیفیت درک شده، رضایت مشتری و قصد خرید مجدد در فروشگاه‌های زنجیره‌ای تهران
این تحقیق توسط بهرام رنجبریان، مجید رشیدکابلی، علی صنایعی و علیرضا حدادیان در سال ۱۳۹۱ در مجله مدیریت بازرگانی به چاپ رسیده است. یافته‌های پژوهش نشان داد که در فروشگاه‌های زنجیره‌ای، کیفیت درک شده، بر ارزش درک شده و همچنین بر رضایت مشتری و قصد خرید مجدد اثر می‌گذارد. افزون بر آن، ارزش درک شده، بر رضایت مشتری و همچنین بر قصد خرید مجدد اثر می‌گذارد. رضایت مشتری بر قصد خرید مجدد اثر می‌گذارد و سرانجام، الگوی پیشنهاد شده، به طور اثربخش، روابط بین کیفیت درک شده، ارزش درک شده، رضایت مشتری و قصد خرید مجدد در فروشگاه‌های زنجیره‌ای را تبیین می‌کند (رنجبریان، رشیدکابلی، صنایعی، حدادیان، ۱۳۹۱).
بررسی و تجزیه و تحلیل میزان تاثیر کیفیت خدمات گردشگری بر رضایت گردشگران در استان مازندران
سیده سارا فتاحی در پایان‌نامه خود که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت انجام شده است به بررسی رابطه میزان تاثیر کیفیت خدمات گردشگری در ۴ حیطه کیفیت خدمات در تاسیسات اقامتی، کیفیت خدمات داخل شهری، کیفیت خدمات بین راهی، کیفیت راه‌ها و مسیرهای ارتباطی با رضایتمندی گردشگران در استان مازندران پرداخته است. نتایج نشان داد که در مجموع بین کیفیت خدمات گردشگری در حیطه‌های چهارگانه و میزان رضایتمندی گردشگران رابطه معنی‌داری وجود دارد. همچنین کیفیت راه‌ها و مسیرهای ارتباطی بیشترین تاثیر و وضعیت و کیفیت جاده‌ها بیشترین نارضایتی را در پی داشت (فتاحی،۱۳۸۳).
پیشینه خارجی
درک و فهم ارتباطات بین کیفیت، ارزش، سهام، رضایت و نیات رفتاری در میان مسافران گلف
هاچینسون، لای و ونگ در مطالعات خود در تحقیقی تحت عنوان «درک و فهم ارتباطات بین کیفیت، ارزش، سهام، رضایت و نیات رفتاری در میان مسافران گلف» که در سال ۲۰۰۹ در مجله مدیریت گردشگری به چاپ رسیده بیان نموده‌اند که کیفیت درک شده، ارزش درک شده و رضایت مهمترین متغیرهای تأثیر گذار بر واکنش‌های رفتاری هستند. این مطالعه یک مدل یکپارچه برای بررسی ارتباط بین ادراک مسافران گلف از کیفیت، ارزش، تساوی حقوق و رضایت، و برای بررسی تاثیر متغیرهای ارزیابی خدمات (به عنوان مثال کیفیت، ارزش و رضایت) بر نیات رفتاری آنها (مانند بازدید مجدد یک مقصد، تبلیغات دهان به دهان و جستجو برای مقصد جایگزین) توسعه و آزمایش کرده است. نتایج نشان داد که اگرچه کیفیت خدمات تاثیر معنی‌داری بر ارزش و رضایت ندارد، تاثیر معنی‌داری بر تساوی حقوق دارد. براساس فرضیه، تساوی حقوق تاثیر مستقیم معنی‌دار بر ارزش و رضایت دارد و ارزش ارتباط معنی‌دار بر رضایت دارد. با توجه به متغیرهای نیت رفتاری، کیفیت خدمات بر روی هیچکدام از متغیرهای نیت رفتاری تاثیر نداشت، درحالیکه ارزش و رضایت تاثیر معنی‌داری بر جستجو برای متغیر جایگزین نداشتند. با این حال، به عنوان فرضیه، هم ارزش و هم رضایت تاثیر معنی‌دار بر قصد بازدید مجدد و متغیرهای نیت رفتاری کلمه از دهان داشتند )هاچینسون، لای و ونگ،۲۰۰۹).
مدل‌سازی کیفیت درک شده، رضایت بازدیدکننده و نیات رفتاری در سطح مقصد
این تحقیق توسط زابکار، برنچیچ و دمیترویچ در سال ۲۰۱۰ در مجله مدیریت گردشگری به چاپ رسیده است. هدف از این تحقیق، بررسی روابط پیچیده بین سازه‌های کیفیت درک شده، رضایت و نیات رفتاری با بهره گرفتن از مدل‌سازی معادلات ساختاری که هر دو ساختار تشکیل‌دهنده و منعکس‌کننده را شامل می‌شود می‌باشد. مدل ساختاری بر روی ۱۰۵۶ بازدیدکننده در چهار مقصد گردشگری در اسلوونی مورد آزمایش قرار گرفت. اعتبار تجربی مدل مفهومی از فرضیه‌های تحقیق حمایت کرد. ویژگی‌های مقصد کیفیت درک شده را تحت تاثیر قرار داد که به صورت مثبت به رضایت و نیات رفتاری مربوط می‌شود. ارتباط بین رضایت و نیات رفتاری نیز تایید شد (زابکار و همکاران،۲۰۱۰).
کیفیت تجربه، ارزش درک شده، رضایت و نیات رفتاری برای گردشگری میراث
این تحقیق که توسط چن و چن در سال ۲۰۱۰ در مجله مدیریت گردشگری به چاپ رسیده است، به بررسی تجربه بازدیدکننده از گردشگری میراث و بررسی روابط بین کیفیت این تجربه، ارزش درک شده، رضایت و نیات رفتاری می‌پردازد. در مجموع از ۴۴۷ پاسخ‌دهنده در چهار سایت اصلی میراث در تاینان تایوان نظرسنجی انجام شد. با بهره گرفتن از روش مدل‌سازی معادلات ساختاری، نتایج تاثیر مستقیم کیفیت بر ارزش درک شده و رضایت را نشان داد. با این حال، اثرات غیر مستقیم کیفیت بر نیات رفتاری با میانجی‌گری ارزش درک شده و رضایت نشان داده شد. به طور کلی، رابطه کیفیت تجربه/ ارزش درک شده/ رضایت/ نیات رفتاری آشکار به نظر می‌رسد (چن و چن،۲۰۱۰).
ادراک مصرف‌کننده از قیمت، کیفیت و ارزش : یک مدل نهایی و ترکیب شواهد
این تحقیق توسط زیثمال در سال ۱۹۸۸ در مجله بازاریابی به چاپ رسیده است. در این مطالعه شواهد حاصل از تحقیقات گذشته و درک و بینش از مطالعه اکتشافی در یک مدل مفهومی که روابط بین قیمت، کیفیت درک شده و ارزش درک شده را تعریف می‌کند ترکیب شده است. پیشنهادات در مورد مفاهیم و روابط آنها ارائه شده، سپس توسط شواهد از متون پشتیبانی می‌شود. این تحقیق نشان داد که کیفیت درک شده بر ارزش درک شده تاثیر مستقیم مثبت دارد (زیثمال،۱۹۸۸).
روابط بین کیفیت خدمات، تصویر شرکت، رضایت مشتری و نیات رفتاری برای افراد سالمند در خدمات راه آهن سرعت بالا
این مطالعه توسط کوئو و تانگ در سال ۲۰۱۱ در مجله حمل و نقل پیشرفته به چاپ رسیده است، به بررسی خواسته‌های مسافران سالمند و روابط بین کیفیت خدمات، تصویر شرکت، رضایت مشتری و نیات رفتاری می‌پردازد. با توجه به نتایج تحلیلی و تجربی براساس مدل‌سازی معادلات ساختاری، رضایت به طور مستقیم رفتار را تحت تاثیر قرار داد، در حالی که کیفیت خدمات و تصویر شرکت نقش غیر مستقیم داشتند. علاوه بر این، کیفیت خدمات نقش مهمی در اثر رضایت دارد (کوئو و تانگ،۲۰۱۱).
کیفیت خدمات، رضایت مشتری و ارزش مشتری: چشم‌انداز جامع
اوه در مقاله خود که در سال ۱۹۹۹ در مجله مدیریت مهمان‌نوازی(هتلداری) به چاپ رسیده، یک مدل یکپارچه از کیفیت خدمات، ارزش مشتری و رضایت مشتری را پیشنهاد و آزمون می‌کند. نمونه او از بخش لوکس در صنعت هتل بوده و نتایج، چشم‌اندازی جامع برای فرایند تصمیم‌گیری مشتریان فراهم می‌کند. نتایج نشان داد که کیفیت درک شده بطور مستقیم بر ارزش درک شده و رضایت و بطور غیر مستقیم بر واکنش رفتاری، ارزش درک شده به طور مستقیم بر رضایت و واکنش رفتاری و رضایت به طور مستقیم بر واکنش رفتاری تاثیر دارد (اوه،۱۹۹۹).
نقش رضایت مشتری و تصویر در به دست آوردن وفاداری مشتری در صنعت هتل
پژوهش حاضر که توسط کاندامپولی و سوهارتانتو در سال ۲۰۰۳ در مجله بازاریابی مهمان‌نوازی و اوقات فراغت به چاپ رسیده است، به بهبود درک روابط بین وفاداری مشتری، رضایت مشتری و تصویر می‌پردازد. نتایج نشان داد که تصویر و رضایت، روی وفاداری مشتری شامل بازدید مجدد و توصیه به دیگران تاثیر مستقیم مثبت دارد (کاندامپولی و سوهارتانتو،۲۰۰۳).
رابطه تصویر کروز، ارزش درک شده، رضایت و نیات رفتاری پس از خرید بر روی گردشگران تایوانی
نتایج تحقیق منگ و همکارانش تحت عنوان «رابطه تصویر کروز، ارزش درک شده، رضایت و نیات رفتاری پس از خرید بر روی گردشگران تایوانی» که در سال ۲۰۱۱ در مجله کسب و کار آفریقا به چاپ رسیده است نشان داد که تصویر کروز تاثیر مثبت بر ارزش درک شده و رضایت گردشگران دارد و همچنین تاثیر غیرمستقیم بر نیات رفتاری پس از خرید دارد. ارزش درک شده گردشگران رضایت آنها را بطور مثبت تحت تاثیر قرار می‌دهد. به علاوه، ارزش درک شده و رضایت گردشگران نقش مهمی در نیات رفتاری پس از خرید ایفا می‌کنند (منگ و همکاران،۲۰۱۱).
اثر عناصر نمایشی در کیفیت تجربه و وفاداری نیات برای پارک‌ها
محققینی به نام‌های کائو، هوانگ و وو[۲۰۴] در تحقیق خود تحت عنوان « اثر عناصر نمایشی در کیفیت تجربه و وفاداری نیات برای پارک‌ها» که در سال ۲۰۰۸ در مجله پژوهش گردشگری آسیا و اقیانوسیه به چاپ رسیده است، مقصد گردشگری را یک پارک در نظر گرفته بودند و کیفیت درک شده را با چهار عامل غوطه‌وری[۲۰۵] ، شگفت زدگی[۲۰۶] ، مشارکت[۲۰۷] و لذت[۲۰۸] سنجش نمودند. در تحقیق آنها غوطه‌وری به معنای میزان شیفتگی بازدیدکنندگان از پارک می‌شود به گونه‌ای که آنها متوجه سپری شدن زمان نشوند و لذا بر روی فرایند مصرف به جای نتایج مصرف تمرکز می‌گردد، شگفت زدگی به میزان بدیع بودن، خاص بودن و منحصر به فرد بودن خدمت دریافت شده اشاره دارد، مشارکت به معنای رابطه‌ای که مصرف‌کننده با خدمت یا محصول برقرار می‌کند گفته می‌شود و لذت به خوشحالی و لذتی که مصرف‌کننده خدمت دریافت می‌کند اشاره دارد. نتایج حاصل از مدل‌سازی ساختاری نشان می‌دهد که بسیاری از عناصر نمایشی بطور مثبت با کیفیت تجربی ارتباط دارند و این کیفیت تجربی به نوبه خود با رضایت تجربی رابطه مثبتی دارد. علاوه بر این، رضایت تجربی ارتباط مثبت با نیات وفاداری دارد (کائو، هوانگ و وو، ۲۰۰۸).
ارزش درک شده مصرف کننده : توسعه مقیاس چند موردی
سوئینی و سوتار در مطالعه خود تحت عنوان «ارزش درک شده مصرف کننده : توسعه مقیاس چند موردی» که در سال ۲۰۰۱ به چاپ رسیده است، ارزش درک شده را با ابعاد ارزش کارکردی، ارزش احساسی، ارزش مادی و ارزش اجتماعی سنجیدند و نتایج تحقیق آنها نشان داد که این مقیاس چند بعدی ارزش، بهتر از مقیاس تک بعدی ارزش برای قیمت، برای تفسیر واکنش‌های رفتاری مشتری کارایی دارد. قابلیت اطمینان و اعتبار مقیاس در وضعیت پیش از خرید با بهره گرفتن از تجزیه تحلیل اکتشافی مورد بررسی قرار گرفت. مشاهده شد که تمام چهار بعد ارزش بطور معنی‌داری در تبیین نگرش و رفتار کمک می‌کنند. همچنین این مقیاس در وضعیت پس از خرید آزمایش شد و در این زمینه هم نشان داد که قابل اعتماد و معتبر است (سوئینی و سوتار، ۲۰۰۱).
ابعاد ارزش درک شده تایلند توسط گردشگران بریتانیایی
نویاپایاک در تحقیق خود تحت عنوان «ابعاد ارزش درک شده تایلند توسط گردشگران بریتانیایی» که در سال ۲۰۰۹ در مجله بین‌المللی آر.یو به چاپ رسیده است، سعی می‌کند که ارزش‌های اساسی تایلند را آنگونه که توسط گردشگران بریتانیایی درک شده، با هدف افزایش دانش ارزش مصرف کننده و ارتباط آنها به دیگر متغیرهای در نظر گرفته شده به عنوان حداکثر کننده‌های رضایت را بررسی کند. محقق چارچوب ارزش منعکس کردن نزدیک ویژگی‌های عمده مقصد گردشگری را تصور می‌کند. اقدامات و مقیاس‌های مختلفی برای مطالعه ارزش مصرف کننده اتخاذ شد. این مطالعه تایید می‌کند که ارزش درک شده گردشگر یک ساختار چند بعدی است که به طور مثبت هم بر روی رضایت کلی و هم بر روی نیات و واکنش‌های رفتاری تاثیر می‌گذارد. مفاهیم بازاریابی از کیفیت خدمات، رضایت مشتری و ارزش‌های مصرف‌کننده در این تحقیق استفاده شده است (نویاپایاک،۲۰۰۹)
ارتباط بین عوامل اثرگذار بر نیات رفتاری پس از خرید در بخش گردشگری
هدف جانکینگتون و گنجنارت در تحقیق خود تحت عنوان «ارتباط بین عوامل اثرگذار بر نیات رفتاری پس از خرید در بخش گردشگری » که در سال ۲۰۱۲ در مجله علوم اجتماعی، انسانی و هنر دانشگاه سیلپاکورن به چاپ رسیده است، مطالعه ارتباطات عوامل اثرگذار بر نیات رفتاری پس از خرید در بخش گردشگری برپایه متغیرهای بررسی شده از ادبیات وابسته اخیر می‌باشد. نتایج اکتشافی این مطالعه منجر به شناسایی عوامل مستقیم و غیر مستقیم تاثیرگذار بر نیات رفتاری پس از خرید، شامل مسئولیت‌های اجتماعی سازمان، تصویر مقصد، کیفیت خدمات، ارزش درک شده، رضایت گردشگر و شکایات گردشگر برای توسعه مدل پیشنهاد شده می‌باشد (جانکیگتون و گنجنارت،۲۰۱۲).
چگونه تصویر مقصد و عوامل ارزیابی بر نیات رفتاری اثر می‌گذارد؟
این تحقیق توسط چن و تسایی تحت عنوان «چگونه تصویر مقصد و عوامل ارزیابی بر نیات رفتاری اثر می‌گذارد؟» در مجله مدیریت گردشگری در سال ۲۰۰۷ به چاپ رسیده است. برخلاف مطالعات قبلی، این مطالعه یک مدل یکپارچه‌تر از رفتار گردشگر شامل تصویر مقصد و ارزش درک شده به الگوی “کیفیت-رضایت-نیات رفتاری” پیشنهاد می‌دهد. روابط ساختاری بین همه متغیرها با توجه به مراحل مختلف رفتارهای گردشگری در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان می‌دهد که تصویر مقصد دارای اثرات مستقیم و غیر مستقیم بر نیات رفتاری است. تصویر مقصد تاثیر مستقیم بر کیفیت و واکنش رفتاری، کیفیت تاثیر مستقیم بر ارزش درک شده، ارزش درک شده تاثیر مستقیم بر رضایت و رضایت تاثیر مستقیم بر واکنش رفتاری دارد. علاوه بر این، مسیر ” تصویر مقصد-کیفیت سفر- ارزش درک شده- رضایت-نیات رفتاری” در این مطالعه به نظر بدیهی می‌رسد (چن و تسایی،۲۰۰۷).
عوامل موثر بر نیات رفتاری بازدید مجدد بازدیدکنندگان، مطالعه مورد صباح، مالزی
این تحقیق توسط مت سام، مرزوکی،یوسفی و ابو خلیفه تحت عنوان «عوامل موثر بر نیات رفتاری بازدید مجدد بازدیدکنندگان ، مطالعه مورد صباح، مالزی» در سال ۲۰۱۲ در مجله بین‌المللی مطالعات بازاریابی به چاپ رسیده است. قصد بازدید مجدد به عنوان یک موضوع تحقیقاتی مهم در بازار رقابتی مقصدهای گردشگری برجسته شده است. با وجود تعداد قابل توجه تحقیقات بر روی تکرار بازدید، هنوز معلوم نیست که چرا مردم بازدید مجدد انجام می‌دهند و چه نوع ویژگی‌هایی باعث تکرار بازدید آنها می‌شود. هدف این پژوهش شناسایی عوامل موثر بر تکرار بازدید در صباح مالزی می‌باشد. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که “تصویر مقصد” و ” آرامش و تفریح و سرگرمی” مهمترین ویژگی مقصد و انگیزه سفر برای تکرار بازدید به صیاح است. در مورد ادراک آنها از وفاداری مقصد، این مطالعه نشان داد که پاسخ‌دهندگان به صباح وفادار بودند، قصد بازدید مجدد داشتند و صباح را به عنوان مقصد تعطیلات توصیه کردند (مت سام و همکاران،۲۰۱۲)
کیفیت، رضایت و نیات رفتاری
این تحقیق توسط بیکر و کرومپتون تحت عنوان «کیفیت، رضایت و نیات رفتاری » در سال ۲۰۰۰ در تحقیقات سالانه گردشگری به چاپ رسیده است. کیفیت عملکرد به عنوان ویژگی‌های یک سرویس که توسط تامین‌کننده گردشگری کنترل می‌شود تصور می‌شود، درحالیکه رضایت اشاره به حالت عاطفی گردشگر بعد از قرار گرفتن در معرض این فرصت دارد. یک مدل معادلات ساختاری فرض شده است که کیفیت عملکرد درک شده یک اثر کلی قویتری بر نیات رفتاری نسبت به رضایت خواهد داشت. این فرضیه تایید شد. همچنین تجزیه تحلیل نشان داد که اندازه‌گیری ادراک از کیفیت مدل فرض شده بهتر از داده‌های بدست آمده از اندازه‌گیری ذهنی می‌باشد. نتایج نشان می‌دهد که تلاش‌های بازاریابی باید هم شامل ارزیابی کیفیت عملکرد و هم رضایت باشد، اما از آنجایی که کیفیت عملکرد تحت کنترل مدیریت است، به احتمال زیاد مقیاس مفیدتری است (بیکر و کرومپتون،۲۰۰۰).
ارزیابی تجربی اثرات کیفیت، ارزش و رضایت مشتری بر نیات رفتاری مصرف‌کنندگان رویدادهای غذایی
این تحقیق توسط ریگاتی و ماسون تحت عنوان «ارزیابی تجربی اثرات کیفیت، ارزش و رضایت مشتری بر نیات رفتاری مصرف کنندگان رویدادهای غذایی» در سال ۲۰۱۰ در مجله بین‌المللی تحقیقات مدیریت رویداد به چاپ رسیده است. در این مطالعه اکتشافی، دیدگاه گردشگران در گردشگری شراب بررسی می‌شود. این مطالعه یک مدل زمانی رفتارهای غذایی و شراب گردشگران و مفاهیم مرتبط با توجه به رفتار گذشته، رضایت، ارزش درک شده و نیات رفتاری را می سازد. به طور خاص، این مطالعه یک مدل نظری برای بررسی ارتباط بین ابعاد کیفیت تجربی، ارزش درک شده (ارزش کاربردی و قیمت پولی)، رضایت و نیات رفتاری پیشنهاد می‌کند. در این تحقیق از روش تحلیل مسیر و داده‌های جمع‌ آوری شده از شرکت‌کنندگان در جشنواره مواد غذایی منطقه‌ای و از روش مدل‌سازی معادلات ساختاری و نرم افزار لیزرل استفاده شده است. نتیجه نشان می‌دهد که مدل پیش‌بینی کننده معنی‌دار آماری برای نیات رفتاری آینده مصرف‌کنندگان برای شرکت دوباره در جشنواره مواد غذایی است. علاوه بر این مشاهده شد که کیفیت تجربی و ارزش درک شده اثرات مستقیم و غیر مستقیم بر نیات رفتاری آینده بازدیدکنندگان دارند. پیامدهای عملی برای سازمان دهندگان این جشنواره مورد بحث قرار گرفته شد. اعتقاد بر این است که نتایج حاصل از مطالعه حاضر برای سازمان‌دهندگان جشنواره‌های غذا و شراب و یا توسعه‌دهندگان گردشگری غذا و شراب مفید خواهد بود (ریگاتی لوچینی و ماسون،۲۰۱۰).
شرح رضایت گردشگران و قصد بازدید مجدد از نهاترانگ،ویتنام
این پایان‌نامه توسط تی ای کام در سال ۲۰۱۱ تحت عنوان «شرح رضایت گردشگران و قصد بازدید مجدد از نهاترانگ، ویتنام»در دانشکده علوم شیلات دانشگاه ترومسو نروژ انجام شده است. اولین هدف از این پایان‌نامه یافتن این است که چگونه بازدیدکنندگان کیفیت رویه‌ها یا ویژگی‌های تصویر مقصد نهاترانگ را ارزیابی می‌کنند، چگونه از نهاترانگ راضی هستند، چگونه نیات وفاداری منجر به بازدید مجدد و تمایل به توصیه نهاترانگ به دیگران می‌شود. هدف دوم بررسی اینکه چه تصویری برای توضیح و شرح دادن رضایت کلی با بازدید نهاترانگ مهم است. سومین هدف بررسی اینکه چگونه کیفیت درک شده، رضایت و سایر عوامل انگیزشی و غیر انگیزشی بر نیت رفتاری بازدید مجدد و تمایل به توصیه به دیگران تاثیر می‌گذارد. این مطالعه نشان داد که غذاهای محلی، محیط زیست و فرهنگ و عوامل اجتماعی برای گردشگران جذاب است، درحالی که عوامل اوقات فراغت گردشگر، سرگرمی، زیرساخت‌ها و در دسترس بودن برای آنها جذاب نیست. ممکن است گردشگران رضایت قوی از بازدید نهاترانگ نداشته باشند. گردشگرانی که احساس رضایت از بازدید نهاترانگ داشتند تمایل به توصیه بیشتری نسبت به بازدید مجدد داشتند. نتایج نشان داد که عامل محیط زیست وزنه سنگین‌تری برای رضایت گردشگران محسوب می‌شود. مدل‌سازی معادلات ساختاری تعیین کرد که محیط زیست، غذاهای محلی و فرهنگ و اجتماع به میزان قابل توجهی به رضایت مثبت مرتبط هستند. در حالی که اوغات فراغت گردشگر، سرگرمی، زیرساخت‌ها و در دسترس بودن تاثیر مهم و مثبتی روی رضایت ندارند. علاوه بر این، مطالعه نشان داد که کیفیت درک شده و تنوع‌طلبی اثر مهم و مثبت روی رضایت دارند، سن تاثیر منفی روی رضایت و قصد بازدید مجدد دارد و رضایت اثر مثبت و مهم روی قصد بازدید مجدد و توصیه دارد (تی ای کام،۲۰۱۱).
مطالعه گردشگر در زمینه جاذبه، کیفیت خدمات، ارزش درک شده و نیات رفتاری در جشنواره آتش‌بازی اقیانوس پنگو
این تحقیق توسط ون چی هسی در سال ۲۰۱۲ در مجله مطالعات مدیریت بین‌المللی به چاپ رسیده است. هدف از این مطالعه تجزیه تحلیل گردشگر شناختی برای وضعیت جذب جشنواره آتش‌بازی اقیانوس پنگو است. همچنین تجزیه تحلیل جاذبه، کیفیت خدمت و ارزش درک شده برای نیات رفتاری است. این مطالعه نشان داد که اول اینکه جاذبه شناختی گردشگران در جشنواره آتش‌بازی اقیانوس پنگو در سطح بالایی قرار دارد. دوم اینکه جاذبه به طور مستقیم بر کیفیت خدمت و نیت رفتاری اثر مثبت دارد. سوم، کیفیت خدمات اثر مستقیم مثبت بر ارزش درک شده دارد. چهارم، ارزش درک شده اثر مستقیم و مثبت بر نیت رفتاری دارد. پنجم، جاذبه از طریق کیفیت خدمات اثر غیر مستقیم بر ارزش درک شده دارد. ششم، کیفیت خدمات به طور غیر مستقیم، از طریق ارزش درک شده بر نیت رفتاری تاثیر می‌گذارد (هسی،۲۰۱۲).

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...