عرب مازار و ارزیتون(۱۳۸۷) رابطه ویژگیهای ساختار مالی و عملکرد شرکت ها را با سطح افشای اطلاعات در صورتهای مالی شرکت ها را بررسی کردند و با نمونه ای شامل۵۰ شرکت از شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادرار تهران به این نتایج رسیدند:
۱-بین ویژگیهای ساختار مالی و عملکرد شرکت ها و افشای کافی در صورتهای مالی رابطه معنی داری وجود دارد.
۲- بین ویژگیهای عملکرد شرکت و افشای کافی در صورتهای مالی رابطه معنی داری وجود دارد.
پارچینی پارچین (۱۳۸۸) رابطه بین افشای اطلاعات اختیاری و نسبت اعضای غیر موظف هیات مدیره را مورد بررسی قرار داد. در این تحقیق دو مکانیزم کنترلی، یعنی افشای اختیاری (مکانیسم کنترل خارجی) و مدیران غیرموظف (مکانیسم کنترل داخلی)، که تقبل دهنده مسکلات نمایندگی می باشد، مورد مطالعه قرار گرفت. به همین منظور نمونه ای از شرکت های تویدی حاظر در بورس که صورت های مالی و گزارش فعالیت های هیات مدیره مربوط به ۲۹ اسفند سال ۱۳۸۵ را منشر کرده بودند، انتخاب و در نهایت شامل ۲۳۹ شرکت گردید. نتایج تحقیق نشان داد که مدل به کار رفته، ۲۰ درصد از تغییرات افشای اختیاری راکه در حدود یافته های قبلی نیز باشند. این در حالی است که رابطه معنی داری بین افشای اختیاری و مدیران غیرموظف یافت نشد.
خلاصه فصل
در این فصل به بررسی ادبیات و پیشینه تحقیق پرداخته شده است و ساختار کلی این فصل از دو بخش تشکیل شده که در بخش اول به بررسی ادبیات مربوط به موضوع تحقیق پرداخته شده که قسمت اول این بخش به ادبیات حاکمیت شرکتی و افشای اطلاعات و در بخش دوم این فصل خلاصه تعدادی از تحقیقات انجام شده در زمینه این تحقیق ارائه شده است.
فصـل سوم
روش تـحقیق
۳-۱- مقدمه
پژوهش­های علمی، بررسی نظام یافته، کنترل شده، تجربی و انتقادی در مورد پدیده های طبیعی است که روابط احتمالی بین این پدیده ­ها به وسیله­ نظریه و فرضیه هدایت می شوند. پایه­ هر علمی روش شناخت آن است و اعتبار و ارزش قوانین علوم به روش شناختی مبتنی است که در آن علم به کار می­رود. روش تحقیق، مجموعه ای از قواعد، ابزار وراه­های معتبر و نظام یافته برای بررسی واقعیت­ها، کشف مجهولات و دستیابی به راه حل مشکل است (خاکی، ۱۳۸۴).

( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

یک محقق پس از انتخاب موضوع باید به دنبال تعیین روش تحقیق باشد. انتخاب روش تحقیق به هدف ها و ماهیت موضوع پژوهش و امکانات اجرایی آن بستگی دارد، بنابراین هنگامی می توان در مورد روش بررسی و انجام یک تحقیق تصمیم گرفت که ماهیت، موضوع و اهداف آن مشخص باشد. به عبارت دیگر، هدف از انتخاب روش آن است که محقق مشخص نماید چه شیوه و روشی را آغاز کند تا او را هر چه دقیقتر، آسانتر و سریعتر به یافتن پاسخ یا پاسخ هایی ، یاری نماید.
این فصل بعنوان روش شناسایی تحقیق ابتدا مساله تحقیق و سپس فرضیه های آن را بیان می کندودر ادامه جامعه آماری، روش آزمون فرضیه ها، تعریف متغیرهای تحقیق و سایر موضوعات مربوط را تشریح می نماید.
۳-۲- روش تحقیق
این تحقیق از نوع تحقیقات همبستگی می باشد. تحقیق همبستگی، زمانی بکار می رود که محقّق دو یا چند دسته از اطلاعات مختلف­(در قالب متغیّرهای مستقل) مربوط به یک گروه از دو یا چند گروه را در اختیار دارد و هدف مطالعه میزان تغییرات دو یا چند عامل در اثر تغییرات یک یا چند عامل دیگر می­باشد و تحلیل رگرسیون یکی از انواع تحقیق همبستگی است که از آن در این تحقیق استفاده خواهد شد.
روش پژوهش حاضر قیاسی_ استقرایی، بدین معنی که چارچوب نظری و پیشینه پژوهش از راه مطالعات کتابخانه ای، مقالات و سایت ها بصورت قیاسی و جمع آوری داده ها برای تایید یا رد فرضیه ها از استدلال استقرایی استفاده می شود. روش پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و به جهت نحوه گردآوری داده ها توصیفی از نوع همبستگی است این روش در پژوهش هایی سودمند می باشد که هدف آنها کشف رابطه بین متغیر ها است در این تحقیق تلاش می شود که همبستگی بین متغیر­های تحقیق آزمون شود. این تحقیق از نوع تحقیقات پس رویدادی است زیرا اطلاعات گذشته برای آزمون فرضیات استفاده می شود.
از سوی دیگر، این تحقیق به دلیل اینکه در جستجوی دستیابی به یک هدف علمی است و اطلاعات سودمندی را در زمینه واقعیات موجود به دست می­دهد ماهیت کاربردی نیز دارد.
پژوهش مورد نظر از آن دیدگاه که به بررسی داده های مرتبط با دوره ای از زمان (از سال ۱۳۸۶ لغایت سال ۱۳۹۰) می ­پردازد مقطعی است .
۳-۳- جامعه آماری
هر مجموعه از افراد و اشیاء که لااقل دارای یک صفت مشترک باشند را جامعه آماری می نامند (نیکوکار،۱۳۷۷). در حقیقت جامعه آماری به کل گروه افراد، وقایع یا چیزهایی اشاره دارد که محقق می خواهد به تحقیق درباره آنها بپردازد جامعه این تحقیق کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران از سال ۱۳۸۶ تاپایان سال ۱۳۹۰ می باشد.
مهمترین دلیل انتخاب این جامعه آماری، استاندارد و قابل اتکا و قابل فهم بودن اطلاعات مربوط به شرکت های جامعه آماری می باشد.
۳-۴- نمونه موردمطالعه و روش نمونه گیری
نمونه بخشی از جامعه است. نمونه مجموعه اندازه­هایی از جامعه آماری است که عملا در جریان یک تحقیق گرد­آوری می شود و فرایند یک تحقیق را می­توان تلاش برای درک رفتار جامعه که بر پایه اطلاعات به دست آمده از نمونه صورت می گیرد دانست. زیرا جمع‌ آوری اطلاعات برای کل جامعه آماری مستلزم صرف هزینه و زمان زیادی می باشد بعلاوه در بعضی موارد نیز جمع آوری اطلاعات از کل جامعه غیر منطقی می باشد. لذا ناچار به استخراج نمونه می باشیم و از سویی می دانیم که نمونه گیری موجب کاهش قطعیت و اطمینان نتایج به دست آمده می‌شود. برای تعیین نمونه تحقیق شرکت های با مشخصات زیر در نظر گرفته می شود:
سال مالی آنها منتهی به ۲۹ اسفند هر سال باشد.
شرکت بین سالهای ۱۳۸۶تا ۱۳۹۰تغییرسال مالی نداشته باشد.
شرکت نباید در گروه واسطه­گری مالی باشد.(بانک ها،سرمایه گزاری ها و..)
گزارشات مالی آنها در دسترس باشد.
۳-۵- قلمرو زمانی و مکانی تحقیق
از نظر قلمرو تحقیق، قلمرو موضوعی، زمانی و مکانی این تحقیق به شرح زیر می باشد:
قلمرو موضوعی: بررسی تاثیر اندازه شرکت و کیفیت حاکمیت شرکتی بر افشای مطلوب.
قلمرو زمانی: از نظر زمانی دوره زمانی سالهای ۱۳۸۶ لغایت ۱۳۹۰ در نظر گرفته می شود.
قلمرو مکانی: شرکت­های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران مد نظر است.
۳-۶- منابع اطلاعاتی و روش های گردآوری اطلاعات
اطلاعات و داده های مورد نیاز این تحقیق با بهره گرفتن از دو روش جمع آوری شده اند:
۱-اطلاعتی که مربوط به مباحث تئوریک پژوهش بوده اند از منابع مختلف مانند کتب و نشریات معتبر بین المللی که به صورت آنلاین در پایگاه های اینترنتی موجود می باشند جمع آوری گردیده است.
۲-برای جمع آوری اطلاعات جهت آزمون فرضیه های تحقیق از لوح فشرده سازمان اوراق بهادار تهران، نرم افزارهای ره آورد نوین وتدبیر پرداز استفاده شده است. در مواردی که نرم افزارهای مذکور حاوی داده های مورد نیاز نبودند، از صورت های مالی شرکت ها، گزارشهای هیات مدیره و گزارش های دریافتی از شرکت بورس اوراق بهادار تهران استفاده گردیده است. برای اطمینان از صحت داده های نرم افزارهای مورد استفاده، به صورت نمونه اقلامی از این داده ها انتخاب و با اقلام واقعی صورت های مالی مطابقت دارد.
۳-۷- فرضیه های تحقیق :
در این پژوهش با توجه به مطالب بیان شده در بخشهای قبل و سوالات و متغیر­های تحقیق، فرضیه ­های تحقیق به صورت زیر تبیین می گردد:
فرضیه ۱: بین اندازه شرکت ها و سطح افشای شرکت­ها رابطه معناداری وجود دارد.
فرضیه ۲: بین کیفیت حاکمیت شرکتی و سطح افشای شرکت­ها رابطه معناداری وجود دارد.
فرضیه ۳: بین نوع حسابرس و سطح افشای شرکت­ها رابطه معناداری وجود دارد.
فرضیه ۴: بین بازده دارایی­ ها و سطح افشای شرکت­ها رابطه معناداری وجود دارد.
۳-۸- مدل­ و متغیرهای تحقیق
در پژوهش حاضر با توجه به مطالب بیان شده و اهداف تحقیق، مدل و متغیرهای تحقیق جهت دستیابی به اهداف مشخص شده به شرح زیر تدوین می شوند:
جهت آزمون فرضیه های تحقیق از مدل زیر که بر گرفته از تحقیق ایتدرج، ونگ و همکاران(۲۰۱۱) با انجام تعدیلات لازم جهت آزمون فرضیه ها استفاده می شود:
که در آن:
FULDISC = نمره افشای شرکت ها که توسط سازمان بورس اوراق بهادار ارائه می گردد.
Size = اندازه شرکت که برابر با لگاریتم طبیعی ارزش بازار حقوق صاحبان سهام می باشد.
GovQ = امتیاز کیفیت حاکمیت شرکتی که از جمع امتیازات متغیرهای زیر بدست می آید:
BODN = امتیاز ۱ اگر تعداد اعضای هیئت مدیره بالاتر از میانگین تعداد اعضای هیئت مدیره شرکت های نمونه باشد و صفر برای سایر شرکت ها.
BODMEET = امتیاز ۱ اگر تعداد جلسات هیئت مدیره در سال بالاتر از میانگین تعداد جلسات هیات مدیره شرکت های نمونه باشد و صفر برای سایر.
CEO = امتیاز ۱ اگرمدیرعامل رئیس هیئت مدیره باشد و صفر برای سایر.
AUDCOM= امتیاز ۱ اگرشرکت انتخابی کمیته حسابرسی داشته باشد و صفر برای سایر.
CFOTEN = امتیاز ۱ اگرمدیرعامل شرکت بیش از ۳ سال مدیرعامل بوده و صفر برای سایر.
Auditor = امتیاز ۱ برای شرکت هایی که توسط سازمان حسابرسی، حسابرسی شده اند و صفر برای سایر.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...