(۳-۳)

 

J تعداد زیرمجموعه سوال‌های پرسشنامه یا آزمون

 

واریانس زیر آزمون

 

واریانس کل آزمون

 

از آنجایی که آلفای کرونباخ معمولاً شاخص کاملاً مناسبی برای سنجش قابلیت اعتماد ابزار اندازه‌گیری و هماهنگی درونی میان عناصر آن است (خاکی، ۱۳۸۷ ۲۹۹-۲۹۷).

 

‌بنابرین‏ قابلیت اعتماد پرسشنامه مورداستفاده در این تحقیق به کمک آلفای کرونباخ ارزیابی شده است.

 

جدول ۳-۱ ضرایب آلفای کرونباخ برای متغیرهای تحقیق

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ردیف سرفصل سوالات ضریب آلفا ۱ تاثیر تعداد کم پروازهای بین‌المللی در صنعت هوایی و جذب گردشگران مذهبی خارجی ۷۶۰۱/۰ ۲ تاثیر پروازهای مدرن‌تر وایمن‌تر بر افزایش جذب گردشگران خارجی ۷۴۲۳/۰ ۳ تاثیر توسعه حمل و نقل هوایی شهر مشهد برکسب منافع اقتصادی- فرهنگی توصیفی

با توجه به مناسب بودن ضرایب آلفا اعتبار درونی تأیید می‌شود.

 

۳-۱۱- آزمون فرض نرمال بودن متغیرها

 

قبل از تعیین نوع آزمون مورد استفاده به خصوص در آزمون های مقایسه‌ای لازم است از نرمال بودن متغیر‌ها مطمئن شویم.

 

جدول۳-۲ آزمون کولوموگروف اسمیرنف متغیر های اصلی تحقیق

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ردیف متغیر‌های تحقیق آمار Z

 

کولموگروف-اسمیرنف

سطح معنی‌داری نتیجه ۱ تاثیر تعداد کم پروازهای بین‌المللی در صنعت هوایی و جذب گردشگران مذهبی خارجی ۷۸۷/۵ ۰۰۰۱/۰ غیر نرمال ۲ تاثیر پروازهای مدرن‌تر و ایمن‌تر می‌تواند بر افزایش جذب گردشگران خارجی ۳۹۸/۴ ۰۰۰۱/۰ غیر نرمال ۳ تاثیر توسعه حمل و نقل هوایی شهر مشهد بر کسب منافع اقتصادی- فرهنگی —- —- توصیفی

نتیجه در صورتی که متغیر‌ها نرمال باشند، استفاده از آزمون های پارامتری توصیه می‌شود و در غیر این صورت استفاده از آزمون‌های معادل غیر پارامتری مد نظر قرار خواهد گرفت. برای تعیین نرمال بودن متغیر‌ها بایستی سطح معنی‌داری بررسی شود، چون سطح معنی داری کلیه متغیرهای تحت بررسی از عدد ۰۵/۰ کمتر است لذا آن ها غیر نرمال می‌باشند.

 

۳-۱۰- روش‌های آماری

 

برای تجزیه و تحلیل داده ها در این تحقیق از دو روش آمار توصیفی و آمار استنباطی استفاده می‌شود. در بخش توصیفی، از جداول توزیع فراوانی و شاخص‌های مرکزی (میانگین) و پراکندگی (انحراف معیار) محاسبه می‌شود. همچنین نمودارهای مربوطه نیز رسم می‌گردد. در بخش آمار استنباطی با توجه به فرضیه های تدوین شده از آزمون کولوموگروف – اسمیرنف برای مشخص کردن توزیع متغیر‌ها و آزمون علامت یک نمونه‌ای برای پاسخ به فرضیه‌ها با کمک نرم افزار Spss استفاده می‌شود.

 

 

 

 

فصل چهارم: یافته های تحقیق

 

 

۴-۱- مقدمه

 

در این فصل به توصیف و تجزیه و تحلیل اطلاعات حاصل از پرسش نامه‌ها می‌پردازیم. از آن جایی که هر پژوهش به دنبال اهداف خاص خود می‌باشد و رسیدن به آن اهداف می‌تواند موضوع پژوهش را توجیه نماید لذا، تجزیه و تحلیل آماری و بررسی یافته های تحقیق، محققان و پژوهشگران را به سوی شناخت بهتر هدایت و زمینه را برای پژوهش‌های بعدی آماده می‌سازد. برای این منظور در این فصل ضمن توصیف داده های آماری در زمینه‌های مختلف به تحلیل آماری داده ها، و آزمون فرضیه‌ها پرداخته شده است.

 

۴-۲- بخش اول‌ بررسی‌ پاسخ اعضاء نمونه به سوال‌های پرسشنامه

 

در هر پژوهشی آمار توصیفی و بررسی متغیرهای جمعیت‌شناختی یکی از بخش‌های مهم آن فرایند محسوب می‌شود که در جای خود از اهمیت قابل ملاحظه‌ای برخوردار است، لذا تحلیل این بخش از داده ها نیز در فرایند تحقیق و پژوهش مفید و مؤثر خواهد بود.

 

جنسیت پاسخ‌دهندگان

 

جدول ۴-۱ توزیع فراوانی وضعیت جنسیت پاسخ‌دهندگان

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

وضعیت جنسیت فراوانی درصد مرد ۱۳۴ ۶۹/۸ زن ۴۳ ۲۲/۴ بی پاسخ ۱۵ ۷/۸ جمع ۱۹۲ ۱۰۰

همان‌ طور که از جدول ۴-۱۴ ملاحظه می‌گردد، جنسیت پاسخ‌دهندگان ۸/۶۹ درصد مرد، ۴/۲۲ درصد زن بوده است. ۸/۷ درصد ‌به این سوال پاسخ ندادند.

 

 

 

شکل ۴-۱- نمودار وضعیت جنسیت پاسخ‌دهندگان

 

    1. ۱- Janbest ↑

 

    1. ۱٫ Morgan, D.W ↑

 

    1. ۲٫ Krejcie , R. V ↑

 

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...