۷٫۹

۳۹۵

۹۰

۷

۱٫۹۴

۹٫۷

۹

۱۷٫۲

۴۶۲٫۹

۹۱

۸

۱٫۶

-۱۱٫۱۱

۸

۸

۵۰۰

۹۲

۹

در سال های ۹۰۸۴تا۱۳۹۲تولید ایران از متوسط رشد ۲۶٫۶درصدی و تولید شرکت صنایع کاشی الوند از متوسط رشد-۲٫۴درصدی برخوردار است.
شکل ۲۱-۴٫نمودار مقایسه ای مقدار فروش کاشی و سرامیک ایران و شرکت صنایع کاشی الوند
شکل ۲۲-۴٫نمودار سهم بازار شرکت صنایع کاشی الوند طی سال های۱۳۸۴تا۱۳۹۲
۸-۴- بیانیه ماموریت شرکت کاشی الوند
تدوین بیانیه مأموریت، چشم­انداز و ارزش­های شرکت کاشی الوند: به­منظور ترسیم دقیق حوزه کسب و کار، آینده سازمان و آن­چه که سازمان باید به آن پای­ببند باشد، در سال ۸۶ پس از ارزیابی تیم مشاورین هولدینگ صدر تأمین از شرکت الوند و تعیین نیاز به استقرار نظام راهبردی در آن سال رهبران شرکت به کمک مشاور (شرکت حامی سیستم) با مفاهیم مأموریت، چشم­انداز و ارزش­های سازمانی آشنایی بیشتری پیدا کرده و از آن هنگام برنامه­ ریزی­های لازم را برای توسعه بیانیه­های مذکور آغاز نمودند. در این سال حوزه مأموریت، چشم­انداز و ارزش­های سازمانی کاشی الوند تعریف گردید. در سال ۹۰ پس از برگزاری آموزش دو روزه در زمینه برنامه­ ریزی استراتژیک و همچنین توسعه ارکان راهبردی توسط مدرس مورد تأیید Palladium، با توجه به نظرات تیمی متشکل از مدیریت عامل، رئیس هیئت مدیره، معاونت مالی اداری، مدیریت کارخانه، مدیرتعالی سازمانی و مدیریت برنامه­ ریزی استراتژیک هولدینگ به­عنوان نماینده سهامدار عمده، بیانیه مأموریت بر اساس تطابق­دهی با ۹ مؤلفه مطرح شده توسط David و چشم­انداز شرکت در قالب چارچوبی نظام یافته مستند و در سازمان اعلام گردید. همچنین ارزش­های سازمانی تعیین گردیدند. این مستند برای بررسی و تصویب به هیئت مدیره شرکت تقدیم و تأیید شد. از آن زمان هر ساله در جلسات هیئت مدیره، بیانیه­های مذکور مورد ارزیابی و اصلاح قرار می­گیرند.

( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

در سال ۹۲ بدین ­منظور ­که کارکنان بتوانند با سهولت بیشتری مفاهیم را درک نمایند، بیانیه­های مأموریت، چشم­انداز و ارزش­های سازمان با دیدگاه خلاصه­سازی مورد ارزیابی و اصلاح قرار گرفت. آن­چه در قسمت «اطلاعات اصلی سازمان و موارد مندرج در اظهارنامه» آمده است، ویرایش نهایی بیانیه مأموریت، چشم­انداز و ارزش­های شرکت صنایع کاشی و سرامیک الوند است.
ارزش­های سازمانی نیز در سال ۹۱ با توجه به بررسی مشکلات موجود و یا نکات مورد توجه در کسب و کار، تدوین و به­همراه بیانیه مأموریت و چشم­انداز در محل­هایی چون ورودی سالن اداری قرار داده شده ­اند. متن ارزش­های سازمانی در قسمت «فهرست و اطلاعات اصلی سازمان» در این گزارش درج شده است. اثربخشی و مناسب بودن مأموریت و چشم­انداز در کمیته استراتژی شرکت مورد بازنگری و اصلاح قرار می­گیرد. یکی از ورودی­ ها برای این منظور، نتایج نظرسنجی از کارکنان است. در تدوین بیانیه مأموریت، چشم­انداز و ارزش­ها به نیازها و انتظارات سهامداران، مشتریان، کارکنان و سایر ذی­نفعان توجه شده و این امر در ID Card (فرم تشریح ابزارهای اداره شرکت کاشی الوند) مربوطه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
۹-۴- استراتژی شرکت کاشی الوند
به گفته مدیران شرکت استراتژی شرکت، افزایش فروش و سودآوری، کاهش بهای تمام شده محصولات، تقویت حوزه طراحی و تکوین محصولات، حفظ و توسعه سبد محصول و افزایش کیفیت محصول میباشد که این استراتژی ها با توجه به فعالیتهای صورت گرفته ذیل طراحی گردیده است. لذا ضمن مطالعه بررسی های صورت گرفته محقق اقدام به برگزاری جلسه طوفان مغزی با حضور ده نفر از مدیران و کارشناسان ارشد شرکت و استفاده از ماتریس آنسف بعنوان چارچوب و ضمن ارائه توضیحاتی در رابطه با تفهیم موضوع، گزینه های مناسب بعنوان استراتژی های شرکت بر مبنای اهداف و با توجه به نقاط قوت شرکت و ارزیابی با بهره گرفتن از ماتریس تجزیه و تحلیل نقاط قوت وضعف، فرصتها و تهدیدها تعیین شده و مبنای برنامه بازاریابی قرار داده شده است. براین اساس جمع بندی نتایج نظرات ارائه شده در رابطه با هر یک از استراتژی ها به صورت زیر بیان می شود.:
استراتژی نفوذ در بازار : افزایش تولید محصولات فعلی برای شرکت امکان پذیر بوده و کانالهای فروش نیز ظرفیت جذب محصول بیشتر را دارند. شرکت نیز با بهره گرفتن از فعالیتهای بازاریابی سهم بیشتری در بازار بدست خواهد آورد که افزایش فروش و سودآوری را به دنبال خواهد داشت.
استراتژی توسعه بازار: علی رغم انجام صادرات بدون بازاریابی حرفه ای، شرکت تاکنون عملکرد نسبتا موفقی داشته که این موضوع خود نشانگر توانمندی شرکت می باشد. بنابراین با تمرکز بر روی اهداف جدی صادراتی و سازماندهی فعالیتهای بازاریابی و فروش شرکت قادر خواهد بود سهم خود از صادرات کاشی و سرامیک ایران را ارتقا داده و به تقویت این روند رو به رشد بپردازد. البته مطلوبیت نام تجاری شرکت صنایع کاشی الوند و کیفیت قابل قبول به همراه کاهش بهای تمام شده محصولات این اجازه را به شرکت می دهد که ضمن تثبیت موقعیت خود در بازارهای منطقه ای به توسعه بازار خود در سطح جهانی، مخصوصا بازارهای اروپایی بپردازد.
استراتژی توسعه محصول: توسعه محصول برای شرکت صنایع کاشی الوند به معنای بکارگیری تکنولوژی های سخت افزاری و نرم افزاری در حفظ و توسعه سبد محصول می باشد. که مستلزم کسب تواناهایی لازم از نظر تحقیق و توسعه و آشنایی عمیق با تکنولوژی های بالا و جدید و تقویت حوزه طراحی و تکوین محصولات می باشد.
با توجه به مهارتهای کسب شده و تجربه طولانی در زمینه تولیدات فعلی، الویت بندی های زیر به عنوان استراتژی های کوتاه مدت و بلند مدت شرکت صنایع کاشی الوند که مورد توافق بیش از هفتاد درصد افراد حاضر در جلسه قرار گرفته شده است:
استراتژی بازاریابی شرکت در کوتاه مدت: نفوذ در بازار و ارائه محصولات موجود به مشتریان فعلی میباشد.
استراتژی بازاریابی شرکت در میان مدت و بلند مدت: توسعه بازار و ارائه محصولات موجود به بازارهای جدید میباشد.
در سال­های ۹۱ و ۹۲ با توجه به اهداف استراتژیک تعیین شده، نقشه استراتژی شرکت توسط تیم مشتمل بر مدیرعامل، معاونین و مدیرتعالی سازمانی تهیه و مستند شده است. نقشه سال ۹۲ در برگیرنده ۲۲ هدف استراتژیک Objectives می­باشد. روابط علی و معلولی نیز بر مبنای نظرات رهبران شرکت تدوین شده است.
تعیین سنجه­های استراتژیک و اندازه ­گیری آن­ها: در سال­های ۹۱ و ۹۲ با توجه به اهداف کلان سازمان، سنجه­های استراتژیک شناسایی شده و مورد اندازه ­گیری قرار گرفته­اند. از جمله این اهداف می­توان به «تعداد شکایات در ماه»، «تعداد RPNهای بالای ۳۰۰» و «نسبت حاشیه فروش» اشاره کرد.
تدوین برنامه ­های عملیاتی: پس از تعیین اهداف استراتژیک و سنجه­های استراتژیک، مدیران واحدها نسبت به تعیین برنامه ­های عملیاتی خود برای تحقق استراتژی­ها اقدام نمودند؛ تا از این طریق بتوانند اهداف سنجه­های استراتژیک را محقق نمایند. به­عنوان نمونه «استقرار CRM». تدوین گزارش بودجه که در ۴-ب توضیح داده شده است و ارتباط­دهی آن با استراتژی­ها، مبنایی برای تأمین منابع به­منظور جاری­سازی برنامه ­های عملیاتی استراتژیک در شرکت کاشی الوند است. هر ساله فعالیت­های هر یک از برنامه ­های عملیاتی توسط مدیران مربوط، مشخص گردیده و توسط واحد تضمین کیفیت گانت چارت ترسیم و کنترل می­ شود.
اطلاع­رسانی در رابطه با استراتژی­ها: علاوه بر برگزاری آموزش­ها در سال­های ۸۶، ۸۹، ۹۰ و ۹۲ و پس از تدوین استراتژی­ها برای سطوح مدیریتی، در سال ۹۱، سه کارگاه آموزشی توسط دو مدرس خارجی در سطوح مدیران، رووسا، سرپرستان، کارشناسان و کارگران برگزار گردید تا همراه با یادآوری مجدد مفهوم BSC، استراتژی­ها و نقشه استراتژیک شرکت مورد بررسی و کندوکاو قرار گیرد. بنابراین موردکاوی­های آموزشی بر روی خود نقشه کاشی الوند انجام شد. این راه­کار موجب اطلاع­رسانی در رابطه با ارکان راهبردی، استراتژی­ها و نقشه استراتژی در سطح شرکت گردید. همچنین فایل­های مربوط به این اسناد بر روی شبکه قرار داده شده است. آزمون نیز در سال ۹۱ برگزار شده است. هولدینگ با حضور نماینده و بقیه سهامداران در مجمع از برنامه ­های استراتژیک شرکت برای سال بعد آگاه می­شوند. مدیران در ارتباطات، استراتژی­ها را به سایر ذی­نفعان اطلاع می­ دهند. کنترل و ارزیابی جاری­سازی استراتژی­ها از طریق کنترل شاخص­ های استراتژیک و روند پیشرفت برنامه ­های عملیاتی، صورت می­گیرد. در تجارب اول شرکت مقدار شاخص درصد پیشرفت شاخص ­ها و برنامه ­های عملیاتی حدود ۵۷ درصد بوده که هم اکنون بهبود یافته است.
با هدف تدوین استراتژی­ های شرکت بر اساس فرصت­ها و تهدیدها، قوت­ها و ضعف­ها از سال ۸۶ شرکت نسبت به تدوین استراتژی­ های خود اقدام نموده است. در سال ۹۱ و ۹۲ طی برنامه زمانی مشخص، با توجه به دستورالعمل هولدینگ، استراتژی­ها بر اساس فرصت­ها و تهدیدها و قوت­ها و ضعف­ها استخراج گردید.
جمع­بندی نقاط قوت و ضعف، فرصت­ها و تهدیدها: در سال ۹۲ ماتریس­های IFE و EFE در شرکت کاشی الوند تهیه و بر اساس آن­ها نقاط قوت و ضعف، تهدیدها و فرصت­ها اولویت­ بندی گردیده­اند. این عمل پیش­نیازی برای تدوین استراتژی سطح شرکت و استراتژی سطح عملیات بوده است.
تدوین استراتژی­ های سطح شرکت: پس از استخراج و اولویت­ بندی S، W، O، T، در سال ۹۲، مدیریت عامل، مدیرکارخانه و مدیران به تعیین استراتژی سطح شرکت با بهره گرفتن از ماتریس عوامل داخلی و خارجی پرداخته و استراتژی «تهاجمی» را برگزیدند. این استراتژی راه را برای رشد و توسعه باز می­ کند. لازم به­ذکر است که نمره نهایی عوامل داخلی برابر با ۸۴/۲ و نمره نهایی عوامل خارجی ۶/۲ بوده است.
تعیین استراتژی­ های سطح کسب و کار: بدین منظور در سال ۹۲ در کمیته متشکل از مدیرعامل و معاونین ماتریس SWOT تشکیل و ۹ استراتژی­ ناشی از برخورد WS ،SWT، WO و SWO، WO تدوین گردید. این استراتژی­ها شامل «کاهش بهای تمام شده W3S7»، «افزایش سرمایه فروش نقدی W7S9T5»، «تقویت مکانیزم زنجیره تأمین W6O2S8,5»، «افزایش کیفیت و نوآوری محصولات T1,2,3S6,7O4»، «افزایش صادرات T4O1,2»، «استقرار نظام­های انگیزشی کارکنان W5S1,5,8»، «ارتقای تکنولوژیکی و فنی تجهیزات تولیدی W2O3» و «تقویت حوزه طراحی و تکوین محصولات W1S8» و «طراحی و استقرار سامانه­های مدیریتی و تعالی سازمانی W4O3» می­باشد. استراتژی­ های فوق مطابق با نظرات کمیته تدوین استراتژی شرکت، بر اساس امتیازدهی در ماتریس QSPM مورد اولویت­ بندی قرار گرفته­اند.
تعیین اهداف کلان: پس از شناسایی استراتژی­ها، اهداف استراتژیک شرکت کاشی الوند تدوین شده ­اند. این اهداف برای سال ۹۲ طی بازنگری صورت گرفته ۲۲ عدد در چهار وجه BSC هستند.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...